Lukusilta – lukutehtäviä kotona

Olemme oppilaiden kanssa muutamaan kertaan keskustelleet, miksi ja millaisia tekstejä oppilaiden kannattaa lukea. Taito lukea pelkästään paperille painettua tekstiä ei enää riitä. Tarvitaan monilukutaitoa, joka on tulossa uuteen opetussuunnitelmaan yhtenä laaja-alaisen osaamisen taitona. Pirjo Sinko on kirjoittanut blogitekstin monilukutaidosta. http://www.oph.fi/ops2016/blogi/103/0/tavoitteena_monilukutaito

Haluan, että oppilaat oppivat äidinkieltä ja kirjallisuutta muualtakin kuin oppikirjoista. Siksi teetän oppilailla maaliskuun aikana kotitehtävänä Lukusilta-sivustolla olevia tehtäviä. Sivusto on Niilo Mäki Instituutin Lukemissujuvuuden kehityksen tukeminen kouluiässä –hankkeen avulla kehitetty sivusto. Hyödynnän sivuston tehtäviä, koska niiden avulla pääsee harjoittelemaan monilukutaitoa arkisissa tilanteissa.

Oppilaat tekevät Lukusilta-sivustolta itsenäisiä lukutehtäviä, jotka löytyvät osoitteesta http://lukusilta.fi/harjoitteet/. Jokainen oppilas suunnittelee ensin kodin, johon piirtää Lukusillan harjoitteissa mainitut huoneet. Testasin itse huoneiden piirtämistä Home Designer -sovelluksella.

FullSizeRender (1)

Ohjeet tehtävien tekemiseen:

1. Jokainen valitsee osoitteesta http://lukusilta.fi/harjoitteet/ yhden harjoituksen kunkin huoneen kohdalta ja kirjoittaa suunnitelman lukutehtävien tekemisestä. Tässä on opettajan suunnitelma, joka on tehty iPadin Keynotella.

IMG_0075

2. Jokainen pitää päiväkirjaa  tai kirjoittaa raportin lukutehtävien tekemisestä. Päiväkirjan tai raportin voi tehdä haluamallaan tavalla. Päiväkirjaan ja raporttiin voi liittää teksin lisäksi kuvia tai muita tuotoksia. Tässä on esimerkki opettajan kirjoittamasta raportista.

Screenshot 2015-03-27 at 06.27.58

3. Lukutehtävät ja sitä edeltävät suunnitelmat palautetaan opettajalle maaliskuun aikana.

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

opettajajohannam

Olen luokanopettaja (KM) sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja (FM).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s