Keskiviikko 25.3.

Ensimmäisellä tunnilla oppilaat kirjoittivat ainekirjoituksen aiheella Minä lukijana. Ennen kirjoittamista keskustelimme siitä, mitä ja minkä eri välineiden avulla luemme päivittäin. Oppilaat saivat valita, kirjoittavatko he tekstinsä tietokoneella vai vihkoon kirjoittamalla. Jatkamme kirjoittamista vielä tällä ja ensi viikolla.

Matematiikan jakotunneilla oppilaat tekivät murtolukutehtäviä. Muutamat ahkerat oppilaat ovat saaneet jo kaiken tehtyä. Koska oppilailla on ollut paljon projekteja, annoin matematiikan murtolukutehtävien palautukseen lisäaikaa. Viimeinen palautuspäivä on perjantaina 27.5.

Saimme tänään kahdelle viimeiselle tunnille vieraita, jotka seurasivat opetusta ja lopulta toimivat luokassa myös opettajina. Artem ja Samuli työskentelevät koodareina ThingLinkillä ja Monika tutkijana Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella. Vierailijamme seurasivat, miten oppilaat käyttävät tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksessa sekä millainen käytettävyys ThingLinkillä on oppilaiden näkökulmasta.

Oppilaat tekivät ryhmätyönä todella hienoja esityksiä eri planeetoista. He etsivät tietoa ja linkittivät videoita, tekstiä ja kuvia planeetoista ThingLink-sovellukseen. Oppilaat oppivat käyttämään ThingLinkiä todella nopeasti, joten suurin osa ajasta meni tiedon etsimiseen ja tuottamiseen. Valitettavasti meillä loppui aika kesken, joten emme tänään ehtineet kuulla kaikkien ryhmien esityksiä. Jatkamme esitysten pitämistä planeetoista vielä huomenna.

Opettaja innostui sovelluksen käytöstä sen verran, että täydennämme planeetoista tehtyjä esityksiä, jotka kokoamme yhteen. Lisäksi teemme hieman isomman ryhmätyön ThingLinkillä ihmisen biologiassa. On ihailtavaa huomata, miten nopeasti ja rohkeasti oppilaat oppivat käyttämään uusia sovelluksia osana päivittäistä oppimista. Kiitos vieraille ja oppilaille!

Kotitehtävät:

Tänään ei tullut kotitehtäviä. Mikäli jokin projekti on kesken, jatka sitä eteenpäin.

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

opettajajohannam

Olen luokanopettaja (KM) sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja (FM).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s