Perjantai 13.11.

Perjantaina vaihdoimme ensimmäisen ja viimeisen yhteisen tunnin paikkaa. Ensimmäisellä tunnilla oppilaat tekivät ryhmissä Afrikka-esitelmiä. Sanoin oppilaille, että heidän kannattaa jakaa Office 365:llä tai Google Classroomilla (Google Slides) tehdyt esitykset jakamisasetuksista toisilleen, jotta jokainen ryhmään kuuluva oppilas voi jatkaa esitelmien tekoa kotona. Oppilaat voivat jakaa esitelmien teon siten, että yksi tekee esityksen kolme ensimmäistä diaa esimerkiksi valtion nimestä, kartasta, perustiedoista sekä luonnosta ja toinen etsii videon valtiosta sekä kirjoittaa tietoa valtion kulttuurista, taloudesta ja muista valtion erityispiirteistä. Ensimmäiset esitykset ovat maanantaina 16.11. Lähetin esitysten ryhmät ja aikataulut Wilmaan n. kaksi viikkoa sitten.

Matematiikan jakotunneilla oppilaat osallistuivat tieto- ja viestintätekniikan Majava-kilpailuun osoitteessa http://www.majava-kilpailu.fi. Kävin jo katsomassa, onko kilpailun tulokset valmiit, mutta ne ilmoitetaan opettajille vasta 18.11. Kilpailussa yli 100 pistettä saaneet oppilaat saavat diplomin kilpailussa menestymisestä. Kilpailu ei vaikuta arviointiin, koska kilpailun tehtävät olivat logiikkaan, ongelmanratkaisuun ja ohjelmointiin liittyviä tehtäviä, joista kaikki osa-alueet eivät vielä kuulu opetussuunnitelmassa matematiikan opetettaviin sisältöihin.

Viimeisellä yhteisellä tunnilla pidin oppilaille historian pistokokeen. Lisäksi oppilaat lukivat kappaleen 12 fysiikan ja kemian kirjasta ja tekivät kappaleen tehtävät sekä työkirjasta että oppikirjasta. Ensi viikolla on fysiikan ja kemian sähköinen koe, jossa on 30 kysymystä. Kokeessa saa käyttää oppikirjaa, tehtäväkirjaa ja muistiinpanoja. oppilaat voivat hakea tietoa myös netistä. Kokeeseen kannattaa kuitenkin valmistautua kuten muihinkin kokeisiin, koska tehtävissä mitataan, miten oppilas on ymmärtänyt energiaan liittyvät asiasisällöt.

Ensi viikolla oppilaat jatkavat äidinkielen tunnilla novellianalyysin kirjoittamista. Matematiikassa aloitamme kertausjakson, jonka oppilaat tekevät yksilöllisen oppimisen opetusmallin mukaisesti. Päivitän blogiin ohjeet jakson suorittamista varten. Alamme ensi viikolla oppilaiden kanssa valmistella kummiluokan oppilaille pientä jouluista yllätystä. Osallistumme myös perjantaina 20.11. kansalliseen pelipäivään, jota vietetään virallisesti lauantaina 21.11. Tulevan perjantain historian ja matematiikan tunneilla on tiedossa erilaisia oppimispelejä. Pelipäivästä löytyy tietoa osoitteesta http://www.pelipaiva.fi.

kansallinenpelipaiva

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

opettajajohannam

Olen luokanopettaja (KM) sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja (FM).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s