Tiistai 1.12.

Päivän alkussa aukesi joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tänä jouluna meillä on liikunnallinen joulukalenteri ja joulukalenteri, jossa on joka päivälle pieni tarina. Lisäksi kokainen saa omana päivänään etsiä seinällä olevasta joulukalenterista oman pienen pussin.

Koko luokan äidinkielen tunnilla valmistelimme ensi viikolla pidettävää joulupolkua. Kynttilöiden valamisen sijaan teemme joulukoristeita ja pidämme tonttuhipan, joten kynttiläryhmän tontut valmistelivat koristemateriaalit ja tonttuhipan säännöt. Muut ryhmät jatkoivat oman ryhmänsä valmisteluja.

Matematiikan tunnilla jatkoi projektia ja Markon ryhmä aloitti uuden kappaleen. Markon ryhmällä on matematiikan koe maanantaina 7.12. Minun ryhmä palauttaa matematiikan projektiin viimeistään keskiviikkona 9.12.

Äidinkielen jakotunneilla kertasimme persoonamuotoisten verbien taivutusta. Oppilaat saivat monistenipun, jossa on verbitehtäviä. Ensin kertasimme virkkeen, päälauseen ja sivulauseen merkityksen. Samalla kertasimme sivulausetyypit. Lauseen oppimisessa persoonamutoisen verbin oppiminen on erittäin tärkeää, koska jokaisessa lauseessa on aina yksi persoonamuotoinen verbi.

Taivutimme ringissä verbejä persoonamuodoissa. Jokainen keksi vuorollaan taivutettavan verbin. Taivutimme verbejä aluksi myöntömuodoissa ja lopuksi kieltomuodoissa. Tunnin loppupuolella oppilaat tekivät monistetta persoonamuotoisista verbeistä.

Kotitehtävät:

AI Tee moniste persoonamuotoisista verbeistä loppuun.

 

 

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

opettajajohannam

Olen luokanopettaja (KM) sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja (FM).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s